Agenda Mesyuarat Bilderberg Bocor!!


 Antara kelab agen-agen Dajjal yang paling berpengaruh selepas Council of Foreign Relationship (CFR) dan Trilateral Commission (TC) ialah The Bilderberg. Kelab ini menghimpunkan antara orang-orang paling berpengaruh di dalam dunia di semua bidang sama ada politik, ekonomi, teknologi dan sosial.

Maksud paling berpengaruh ialah antara mereka adalah orang yang memiliki sepenuhnya keputusan kemajuan ekonomi sesebuah negara atau pun dasar pembangunan. Mereka bukanlah tersenarai di dalam orang-orang terkaya di dunia tetapi mereka adalah paling berpengaruh.

Kita tidak boleh berfikir bahawa orang yang paling kaya adalah yang paling berpengaruh. Golongan terkaya banyak dipelopori oleh Syeikh-Syeikh negara minyak. Malangnya, mereka hanya ada duit tetapi tidak mampu membuat keputusan ke atas ekonomi mereka sendiri.

Menurut akhbar utama Greace, Elefterios Tipos, kelab Bilderberg ini dijangka akan mengadakan mensyuarat tahunannya di Athens antara 14 ke 16 haribulan Mei 2009 ini. Lokasi hotel yang dijangka ditempah masih belum dikenal pasti.

Jemputan Ahli-Ahli Mesyuarat
Menurut pendedahan Elefterios Tipos lagi, antara yang paling mengejutkan ialah jemputan kali ini dihadiri oleh kerabat-kerabat Diraja di Eropah. 

Antara jemputan yang dijangka hadir ialah Ratu Netherlands iaitu Beatrix Wilhelmina Armgard (Gambar, kiri) dan Ratu Sepanyol iaitu Puteri Sophia (gambar, kanan).


Tetamu lain yang dijemput ialah
 • James Jones (US National Security Council),
 • beberapa menteri luar negeri Eropah
 • Ali Babacan (Menteri Luar Turki)
 • Dora Bakoyanni (Menteri Luar Greek)
 • Kostas Karamanlis (Perdana Menteri Greek dan pemimpin parti PASOK)
 • Georgios Papandreau (Menteri Greek)
 • Takis Arapoglou (Presiden Bank Nasional Greek)
 • Panayotis Vourloumis (Pengerusi syarikat telekomunikasi OTE)
Antara tetamu kontroversi lain yang bakal hadir ialah Domenico Siniscalco (Bekas Menteri Ekonomi Italy, kini ialah CEO syariakt Morgan Stanley). Syarikat kewangan beliau iaitu Morgan Stanley adalah syarikat yang didakwa berkomplot dengan Federal Reserve Bank bagi menjatuhkan ekonomi dunia apabila status banknya di tukar pada 21 September 2008.

  (Gambar, dari kiri) Ali Babacan, Domenico Siniscalco dan Henry Kessingger

Agenda Mesyuarat
Perkara ini tidak didedahkan oleh  Elefterios Tipos atau mungkin ia sendiri tidak mengetahui. Tidak diketahui apakah agenda yang bakal dibincangkan oleh ahli-ahli kumpulan ini. Semuanya kemungkinan bergantung kepada siapa yang hadir.
Antara orang yang disyaki wajib akan hadir ialah Dr. Henry Kessingger dan Warren Buffet. Seorang pakar strategi provokasi masyarakat serta polisi kerajaan manakala seorang lagi pakar dalam pasaran ekonomi dunia khususnya perbankan.

Sehingga sekarang agenda mesyuarat tidak berjaya dibawa keluar oleh mana-mana pihak walaupun sudah 54 kali mereka bermesyuarat yakni sejak 1954.

Mesyuarat mereka sangat rahsia walaupun masyarakat dapat mengetahui lokasi, tarikh dan tetamu yang hadir pada mesyuarat tersebut. Kerahsiaannya sangat dikawal ketat.

Menurut Jonathan Duffy, penganalisis politik dari BBC Online Magazine, semua wartawan tidak dibenarkan mengulas dan menulis berita serta masuk bersama dalam bilik mesyuarat, tidak boleh dirakam dan ahli-ahli mesyuarat juga tidak menulis apa-apa sebagai nota.

Suasana peraturan sebegini menurut Duffy telah menyebabkan teori-teori konspirasi berkembang dengan cepat kerana adanya kesangsian terhadap agenda mesyuarat.

Faktor-Faktor Mesyuarat
Mesyuarat yang bakal berlangsung di Athens adalah kelangsungan mesyuarat tahunan yang pernah dibuat di Chantilly, Virgina pada Mei 2008 lepas.

Kebanyakan Conspiracy Theorist masih menunggu perkembangan terkini dari berita-berita Greek mengenai faktor-faktor mesyuarat tersebut. Namun bagi kami, mesyuarat ini lebih kepada perancangan Perang Konsppirasi Dajjal (PKD) pusingan kedua memandangkan pusingan pertama gagal.

Ini berdasarkan jemputan tetamu telah diberikan kepada CEO Stanley Morgan. Penglibatan syarikat perbankan dalam mesyuarat dan gabungan dengan Dr. Henry Kessingger akan memungkinkan satu bentuk strategi baru peperangan dengan dunia Islam.

Perancangan Kemelesetan Ekonomi
Estulin juga menegaskan, dia percaya kejatuhan harga-harga saham pada tahun dalam skala yang besar adalah selepas berlangsungnya tarikh mesyuarat kelab Bilderberg. Kejatuhan ekonomi dunia pada September 2008 dipercayai telah dirancang pada mesyuarat Bilderberg tahun 2006 dan 2007.

Estulin mengatakan maklumatnya diperolehi melalui informernya yang terlibat di dalam mesyuarat Bilderberg itu pada setiap tahun. Tidak pasti menteri mana yang membocorkan agenda mesyuarat.

Dalam hal ini, pasukan kami dari blog ini terpaksa mengambil langkah mempercayai dan meyakini maklumat tersebut kerana ia sangat relevan dan rasional jika dikaitkan dengan persekitaran ekonomi semasa. Estulin, Jim Tucker dan beberapa sumber lain juga memberitahu cadangan pembentukan mata wang Euro pada awal 1990-an juga bermula dari mesyuarat Bilderberg.


Di sini kita dapat melihat bahawasanya terdapat sebilangan kecil kelompok elit yang mengawal polisi ekonomi dunia. Dan mereka amat bermotivasi dalam merencanakan sesuatu hal.

Perlu ditegaskan di sini, ada suatu persoalan yang harus diteliti;
“Bagaimana kelompok ini terlalu bermotivasi merencanakan sesuatu?”
Kami yakin ahli-ahli kelompok ini tahu siapa yang mengarahkan mereka dan mereka sesekali tidak berani engkar akan arahan tersebut.


 (Berdiri) Daniel Estulin (Kanan, menulis) Jim Tucker

 (Buku konspirasi terlaris pasaran karangan Estulin)


Sejarah RothschildJika membincangkan soal konspirasi Yahudi dan sejarahnya, kita tidak boleh lari dari membicarakan tentang peranan penguasa ekonomi dunia iaitu House of Rothschild.

House of Rothschild penting untuk dibicarakan dalam menyelidik konspirasi-konspirasi ciptaan Illuminati kerana House of Rothschild adalah penyumbang utama kewangan untuk Illuminati yang dibangunkan Adam Weishaupt pada 1776.
Tanpa bantuan kewangan dari House of Rothschild, Weishaupt tidak dapat menjalankan kerja-kerja mengembangkan sayap Illuminati yang baru ditubuhkan itu.
Dalam proses permulaan melebarkan sayap Illuminati, Weishaupt memerlukan peruntukan yang cukup untuk menampung kos-kos berikut;
 • Tambang perjalanan dari Jerman ke negara-negara Eropah lain
 • Cetakan risalah-risalah propaganda dan buku-buku kerja
 • Kos-kos alat tulis untuk mesyuarat di lodge-lodge di seluruh Eropah.
Individu Disebalik House of Rothschild
House of Rothschild adalah gelaran bagi sebuah keluarga Yahudi yang kaya-raya. Keluarga Rothschild bukanlah berasal dari keturunan yang kaya-raya tetapi kegemilangan Rothschild hanya mula kelihatan apabila keturunan mereka sampai kepada Meyer Amschel Rothschild (1743-1812).

(Gambar) Warren Buffet, Arnold dan Lord Jacob Rothschild ketika melawat kawasan rumah Rothschild di California.

Dalam isu penubuhan Illuminati , Meyer Amschel adalah individu yang bertanggungjawab memberi segala kemudahan kewangan kepada semua gerak kerja yang bakal dilakukan oleh Adam Weishaupt.
Keputusan bantuan kewangan ini sudah pastilah ia arahan Dajjal kerana Meyer Amschel tinggal di Frankfurt manakala Weishaupt pula berasal dari Ingolstadt dan menubuhkan Illuminati di situ juga.
Namun begitu, dalam konteks ini perlu kita lihat dahulu sejarah bagi pengasas sebenar keluarga Rothschild itu sendiri iaitu Amschel Moses Rothschild, bapa kepada Meyer Amschel.

Kisah Amschel Moses Rothschild
Sebelum Amschel Moses meninggal dunia pada 29 Jun 1755, beliau amat berharap anaknya iaitu Meyer Amschel menjadi seorang Rabbi. Namun sebaliknya, anaknya tidak menjadi Rabbi, Meyer menjadi seorang penguasa bank yang gila perang.

Menurut orang Yahudi, Amschel Moses sebenarnya seorang anak yatim piatu. Beliau dibela dan diasuh tentang didikan agama oleh seorang Rabbi terkenal di pekan kecil bernama Tschortkow, Frankfurt. Rabbi tersebut bernama Hershelle Tschortkower.

Majoriti penduduk di pekan Galicia adalah berketurunan Yahudi Ashkenazi. Kehidupan seharian Rabbi Hershelle adalah berkaitan keagaamaan, kebajikan dan pendidikan. Amschel Moses adalah pengikut setia Hershelle, segala pengetahuan tentang kitab-kitab Yahudi diajarkan kepada Amschel Moses.

Setelah sekian lama mendapat tunjuk ajar dari Rabbi Hershelle, Amschel Moses diberi peluang menjadi rabbi dan akhirnya Rabbi Hershelle mengahwinkannya dengan seorang gadis dari pekan Staniyn.
Dengan bantuan bapa mertuanya, Amschel Moses berjaya membuka sebuah kedail kecil di pekan baru itu. Dia mengusahakan perniagaan itu bersama isterinya.

Berminggu-minggu selepas Amschel meninggalkannya, barulah Rabbi Hershelle sedar bahawa wang kebajikan untuk anak-anak yatim yang disimpannya di rumah telah hilang. Rabbi Hershelle menjadi gelisah kerana wang tersebut wang derma orang ramai.


(gambar) David de Rothschild antara pewaris keturunan Rothschild yang paling popular sekarang ini.

Rabbi Hershelle cuba mengagak siapa yang mencuri wang tersebut. Pada pengetahuannya, hanya seorang sahaja yang tahu di mana wang itu disimpan, orang tersebut ialah Amschel Moses Rothschild.

Dia cuba bersangka baik kepada Amschel dengan menganggap Amschel mungkin memerlukannya untuk perkahwinannya beberapa minggu lepas. Rabbi Hershelle merasakan dia perlu juga pergi ke pekan Staniyn untuk berjumpa dengan Amschel. Rabbi Hershelle mahu memberitahu tentang kehilangan wang tersebut.
Setelah berjumpa dengan Amschel, Rabbi Hershelle menceritakan apa yang berlaku kepada wang simpanannya kepada Amschel. Rabbi Hershelle juga memberitahu yang dia tidak marah jika benar Amschel yang mengambilnya, cuma dia meminta Amschel bertaubat kepada tuhan.

Amschel hanya terdiam dan tunduk bila terdengar cerita Rabbi Hershelle. Tanpa berkata apa-apa ia bingkas bangun dan menyerahkan segala wang simpanannya kepada Rabbi Hersehelle dan berjanji akan menyerahkan selebihnya di kemudian hari.
Rabbi Hershelle sangat gembira dengan sikap jujur Amschel Moses. Dia pun pulang semula ke Tschortkow.
Satu hari, ketua polis daerah datang menemui Rabbi Hershelle dan memberi sejumlah wang kepadanya. Rabbi Hershelle terkejut dan bertanyakan untuk apakah wang itu diberikan.

Ketua Polis daerah menceritakan kepada Rabbi Hershelle bahawa mereka telah menangkap seorang wanita yang mencurigakan yang sedang cuba menyembunyikan wang. Setelah dipaksa akhirnay wanita tersebut memberitahu wang tersebut diambil dari laci Rabbi Hershelle ketika beliau tidak ada di rumah.
Setelah mendengar keterangan polis tersebut, barulah Rabbi Hershelle sedar bahawa sebelum perayaan Passover (Hari Raya Qurban kaum Yahudi), beliau telah mengarahkan seorang wanita membersihkan rumahnya.

Kini Rabbi Hershelle mula teringatkan Amschel Moses dan berasa bersalah terhadap pula Amschel. Tanpa berlengah lagi Rabbi Hershelle pergi menemui Amschel dan menceritakan apa yang berlaku. Rabbi Hershelle menanyakan Amschel mengapa ia tidak memberitahu perkara sebenar dan mengapa ia pula menggantikan wang tersebut. Amschel tidak memberitahu Rabbi Hershelle perkara tersebut.

Akhirnya, menurut Nissan Mendal (pengkaji cerita Rothschild), Rabbi Hershelle telah mendoakan kepada Tuhan agar Amschel Moses, anak-anaknya dan keturunannya menjadi orang yang berjaya di dalam dunia perniagaan.
Perlu diingat bahawa keluarga Rothschild adalah penaja dana kepada Revolusi Perancis, Amerika, Eropah, Perang Napolean, Waterloo dan beberapa revolusi di Rusia dan Jerman.
Kini, peranan pengaruh keluarga Rothschild yang berasal dari Yahudi Jerman itu diambil alih oleh salah satu cabang keluarga mereka iaitu Keluarga Rockefeller, iaitu Yahudi Amerika Syarikat.

(sumber: Nissan Mendal, Kehot Publication Society) http://store.kehotonline.com/index.php (Kiri) Adolf Hitler adalah cucu kepada salah seorang anak Amschel Moses Rothschild (Kanan) Alois Hitler, bapa kepada Hitler. 


Ulasan
Sejauh mana benarnya sejarah Rothschild ini hanya Allah Yang Maha Mengetahui. Hanya cerita ini yang ada untuk dijadikan fakta asal-usul keluarga Rothschild dan ia pula bersumberkan pula dari buku-buku karangan Yahudi sendiri.

Jika dilihat di internet, buku-buku online atau wikipedia sekalipun, sejarah Amschel Moses Rothschild kurang didedahkan, jika ada pun ianya tidak lengkap.
Selain itu, sejarah Rothschild juga boleh dilihat di YouTube dengan olahan-olahan video yang menarik dan lebih mudah untuk faham.

Wallahu’alam…


Related Posts with Thumbnails

VIDEO

RECENT POSTS

-------

POPULAR POSTS

-------
 

Alam Dunia 066 Copyright © 2010 Nightmare-066kgi is Designed by Lasantha